Veelgestelde vragen

KAARSEN

 • Waarom heeft mijn kaars een oneffen oppervlak en kleine scheurtjes op het oppervlak?

  Voor onze kaarsen gebruiken we kokos- en koolzaadwas zonder conserveermiddelen of kunstmatige toevoegingen. Met deze was is het erg moeilijk om een ​​perfect glad oppervlak te krijgen, maar dat heeft geen invloed op de prestatie van de kaars.

 • Waarom ‘zweet’ mijn kaars?

  Bij blootstelling aan temperatuurschommelingen en wanneer pure natuurlijke was wordt gebruikt, kunnen de oliën in de kaars naar de oppervlakte stijgen in de vorm van kleine druppeltjes. Dit heeft geen invloed op de prestatie van de kaars en zodra de kaars is aangestoken, mengen de oliën zich weer in de was.

 • Waarom heeft mijn kaars een oneffen bovenkant na het branden?

  Bij natuurlijke was is dit volkomen normaal. De kaarsen kunnen putjes en vlekken aan het oppervlak hebben. Als de afkoelsnelheid niet consistent is, kan de kaars er na het stollen hobbelig en ruw uitzien. Dit is een neveneffect van natuurlijke was en heeft geen invloed op de prestatie van de kaars.

 • Waarom heeft mijn kaars na het branden een paddenstoel op de lont?

  Wanneer je een kaars met een sterke geur gebruikt, kan de kaars soms een “geurpaddestoel” ontwikkelen. Dat is een opeenhoping van koolstof op de lont. Als je je kaars uitblaast, laat hem dan stollen. Als de kaars eenmaal is afgekoeld, kun je een lont-trimmer of een kleine schaar gebruiken om die kleine paddenstoel eraf te knippen. Het is belangrijk om de toppen te verwijderen, want soms warmt de kaars hierdoor sneller op dan normaal.

 • Hoe lang is het veilig om de kaars te laten branden?

  Het wordt aanbevolen om een ​​kaars, ongeacht de grootte, niet langer dan 4 uur per keer te laten branden.

 • BESTELLEN

 • Vanaf welk bedrag betaal ik geen bezorgkosten?

  Bij een bestelling boven de €50 is de bezorging gratis.